Publiken inte riktigt med på noterna

LKPG Ha Ha!

2014-03-06

Linköping, Konsert & Kongress, Backstage

Publicerad i Corren 2014-03-08

 

Första torsdagen i månaden och Linköpings egen ståuppkung Ben Kersley har dragit ihop ännu en upplaga av LKPG Ha Ha! På papperet är det här vårsäsongens svagaste kväll. Det lämnar dock mer utrymme för Ben själv. Vilket bara är positivt, då han som vanligt är väldigt rolig. Det är imponerande hur han skapar aktuell humor av lokala företeelser. Den här kvällen står Linköpings kriminella gäng i fokus, och det visar sig lite förvånande vara ett mycket tacksamt ämne.

Jimmy Södermark är en relativt färsk komiker från Norrland. Han spelar mycket på sitt ursprung. Skulle han driva allting några steg längre skulle han kunna nå riktigt långt, men än så länge får han räknas som lovande. Jimmy är i vilket fall ett namn att hålla ögonen på inför framtiden.

Kringlan Svensson har i sin återhållsamma stil något helt eget på den svenska ståuppscenen. Där andra vräker på enligt flest skämt per minut vinner-stilen, satsar han i stället på riktigt skruvad och relativt långsam humor. Allting hittar inte riktigt hem hos publiken, men Kringlan är en skön motvikt till vad du vanligtvis hittar på en ståupp-kväll.

Innan kvällens huvudnamn Josefin Johansson fick publiken se ett kort inhopp av Norrköpings Joakim Malmborg, som förhoppningsvis följer Ben Kersleys uppmaning att skriva mer än tre minuters material. För det finns potential. Josefin har sedan svårt att få igång publiken. Hon hoppar mellan vitt skilda ämnen, men det blir inte mer än småskratt. Halvvägs in lyfter hon sig dock, och det blir en godkänd avslutning. Kvällens stora behållning var dock Ben Kersley själv.

/ Andreas Homanen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s