En lyckad höstpremiär

Publicerad i Corren 2013-09-06

Det är verkligen imponerande, vi har två av Sveriges absolut största komiker cirka hundra meter bort, men höstpremiären av LKPG Ha Ha! fyller ändå i stort sett hela lokalen. Och dessutom med ett tema som kanske inte känns helt givet för stå upp – kvällen är en del av Linköpings Regnbågsvecka.

Ben Kersley är som vanligt konferencier och håller ihop kvällen väl (och roligt). Efter ett burlesk-nummer av Lady von Lee, är det dags för kvällens fösta ordinarie framträdande, Pelle Helgesson. Hans akt kretsar mycket kring gay kontra straight, men blir roligast under sin språkuppvisning.

Moa Svan är näst ut. Hon inleder ganska konfrontativt, men övergår snart till en snällare stil. Höjdpunkterna når hon när hon strålande använder sin goda östgöta-kännedom i interaktionen med publiken. Fotbollsdelen blir något långdragen, men på det hela är det en lyckad akt.

Pernilla Hammargren är tredje namnet för kvällen. Hon gör ett något förvirrat intryck, men lyckas genom det öppna upp för många oväntade skratt. Skämten rör sig kring livet som gay, och är emellanåt relativt smala. Huvuddelen är dock väldigt roligt.

Sist ut är Tobias Persson, som för de flesta bara är ett reklamansikte. Han kastar sig mellan ämnen – från krogliv, via konstiga företagsnamn till könsroller. Hans rutin om sin arga far blir kvällens roligaste stund, och han visar att han verkligen hör hemma som huvudakt. Och att LKPG Ha Ha! är tillbaka gör definitivt att hösten är mer välkommen. Tack Ben Kersley!

/ Andreas Homanen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s