Mås ångar vidare

20130905_190129

Börjes Brygga – Mås 3-4 (1-2, 2-2)

1800, Korpvallen plan 6

Kvartsfinal. Det är första gången sedan 2005 som Mås gått så långt i Korpcupen. De enda som var med idag ifrån det året var undertecknad och Alexander Andersson. Skade- och sjukdomsläget var fortsatt tråkigt, men vi fick ihop nio man. Dennis Söderberg var åter i målet, och Andy Kvick gjorde en efterlängtad comeback. För motståndet stod Börjes Brygga, som slutade på en åttondeplats i division 1.

Vi inledde första halvlek med riktigt bra spel – vi höll i bollen, stressade inte, höll emot bra i försvaret och hittade bra anfallsvägar. Sen kom också 1-0 genom ett bra skott från Marcus Bergqvist. Motståndarna kvitterade ganska snart, men vi fortsatte hålla uppe spelet. Frågan är om vi spelat lika bra under hela säsongen. Utdelning fick vi också genom 2-1 efter pass av Marcus till Jon…as Blom, som slog in ett distinkt skott. Resultatet stod sig till halvlek.

Det kändes bra inför andra halvlek, men Börjes Brygga pressade på rejält. De fick in ett ganska tidigt kvitteringsmål genom en otagbar nick. Vi valde då att ta vår bonusstraff. Kenny Simpson revanscherade straffmissen från i tisdags och satte straffen säkert. Resten av halvleken bestod i stort sett av att vi fick försvara oss. Det gjorde vi med all heder och kämpainsatserna var minst lika imponerande som i tisdags. Motståndarna spelade stundtals ganska fult, men de fick en straff med sig och det var kvitterat.

Med tanke på den press vi var under kände åtminstone jag att jag skulle vara nöjd om vi kunde hålla 3-3 och få straffar. Mitt bland alla rensningar kunde dock Jens Eklöf få iväg en passning som öppnade för en kontring från Kenny. Vi var inte många som hade krafter kvar, men Kenny lyckades hitta lite till och slet sig loss och slog in 3-4. Lättnaden var enorm. Slutet blev ett fortsatt vilt försvarande, men vi stod emot. Och vi höll hela vägen in i mål. VINST OCH SEMIFINAL!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s