Danko Jones lever på energin

20131106_234020

Danko Jones

2013-11-06

Linköping, The Crypt (Doom)

Betyg: 3/5

Publicerad i Corren 2013-11-08

 

2002 gjorde Danko Jones misstaget att sätta ribban orimligt högt för vad en livespelning i Linköping kan vara. Nu 2013 är bandet ute på en imponerande lång Sverigeturné. Onsdagskvällens spelning innebar också premiär för den nya rockklubben The Crypt, som har ett ambitiöst liveschema framöver med många akter att hålla ögonen på. Stämningen bland den mångtaliga publiken är väldigt positiv, och liknar en återträff.

Danko har turnerat oförtrutet under cirka femton års tid, och de visar från det att de går in på scen att de är så pass rutinerade att de inte låter någonting komma i deras väg. Inte ens att publiken är något trögstartad. Något som kan ha att göra med att det faktiskt är en onsdagskväll, vilket även Danko själv påpekar.

Bandet har ett digert material att välja mellan, och de plockar låtar från hela deras karriär. De nyare låtarna, som ”Had Enough” och ”Code of the Road” får dock något bättre respons. Det är egentligen ganska ordinära låtar och det finns några riktiga bottennapp; framförallt den stabbiga ”Sleep is the enemy” och den något infantila ”Legs”. Men det mesta vägs upp av Dankos energi. Och av mellansnacket som är i en klass för sig; Danko håller en något konfrontativ attityd, men det mesta är väldigt underhållande.

Men så var det jämförelsen med 2002 – för den som sett Danko slå sig själv blodig i avslutningen av ”Mountain”, bleknar det mesta. Så, Danko Jones på The Crypt var bra, men inte fantastiskt.

/ Andreas Homanen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s