Veteranståuppare ror hem kvällen

LKPG Ha Ha!

2013-11-07

Linköping, Konsert & Kongress, Backstage

Anna-Lena Bergelin, Emil Saghamre, Bob Slayer, Ola Aurell

Betyg: 3/5

Publicerad i Corren 2013-11-08

 

LKPG Ha Ha! mönstrar sin klart starkaste uppställning för hösten när det är dags att avrunda för i år. Ståuppciceronen Ben Kersley håller sedvanligt samman kvällen och kör ett par omgångar själv på scen.

Ola Aurell har gjort dig ett namn som vissjungande ståuppare, och är en gammal LKPG Ha Ha!-bekanting. Den här gången har han vävt in en improvsationsavdelning som blir särdeles lyckad. Och han får tidigt med dig publiken, som skrattar och jublar åt det mesta han tar för sig.

Britten Bob Slayer är nummer två ut på scen. Han gör ett intensivt intryck men har svårt att nå fram, Det lyfter aldrig riktigt från småkul, även om han gör ett ambitiöst och lyckat försök till publikinblandning som slutar med att han lägger upp en kille över axeln och bär honom av scenen.

Emil Saghamre är kvällens minst namnkunniga akt. Men han får ett skapligt gensvar på sin underfundiga och roligt förvirrade akt. Han bygger mycket på att han ändrar sig ofta och kastar sig mellan ämnen. Dock är det inte alltid som han syr ihop det.

Anna-Lena Bergelin är en riktig veteran inom ståupp. Inledningsvis lockar hon mest till småskratt. Hon behandlar vitt skilda företeelser; från frost på bilrutorna via klimakteriet till livet som 50+. Hon visar även på kvalitéer som sångerska. Det mesta har en ganska snäll ton, vilket möjligen är anledningen att stämningen aldrig riktigt lyfter från småskratten. Anna-Lena är dock då pass rutinerad att hon ror hem det hela fullt godkänt.

Sammantaget var det en bra avslutning på LKPG Ha Ha! för i år – Ben Kersley har verkligen förgyllt hösten och det är bara att hoppas på att han fortsätter i samma stil även 2014.

/ Andreas Homanen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s