Arbete & fritid

Jan Gradvall skriver i sin krönika i Dagens Industri i fredags om att det inte är någon poäng i att skilja mellan arbete och fritid. Han lyfter fram ett antal positiva aspekter med att istället bejaka ”ihopflytandet” av dem. Det är en klart tankvärd krönika, men det blir lite lätt kreativt arbete-elitistiskt över det hela.

För medan det är möjligt för många att ta med sig jobbet hem – det finns mängder av tekniska hjälpmedel som låter oss sköta mail eller diverse administrativt arbete – är det extremt mycket svårare att göra det motsatta. Alltså att låta fritiden ta plats under arbetstiden. Antalet företag som tillåter detta torde vara lätträknade. Antingen hör de till den kreativa sektorn,

(är det verkligen ett vedertaget begrepp?)

frilansar eller är tillräckligt få för att kunna hålla det på en bra nivå. Eller är Google. Och exemplet med att ta med sig barnen till jobbet känns nog inte helt rimligt för det stora flertalet. Det hade absolut varit på sin plats med åtminstone någon liten kommentar om detta.

Å andra sidan är Jan Gradvall knappast omedveten, och krönikan går ju att se som ett debattinlägg för att allmänt öka förståelsen för att fritid på jobbet behövs.

Om det nu verkligen gör det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s