La Fleur Fatale feat. Ebbot – Beautiful Stranger

Betyg: SSSS

Det går knappt en vecka utan att jag får en musikalisk anledning att bli stolt över att bo i Linköping. Nu senast är det La Fleur Fatales singel ”Beautiful Stranger”. Sin vana trogen presenterar bandet en snygg och vindlade pop-pärla, djupt rotad i 60-talets psykedelia.

Det här är dock mer  än en vanlig, om än bra, La Fleur Fatale-stund. När bandet för ett par år sedan spelade på Sagateatern i Linköping i samband med releasen av deras första film ”Share the Love”, hade de en celeber gäst i Ebbot Lundberg. Det var ett synnerligen lyckat samarbete, men att det skulle få en fortsättning på skiva vågade åtminstone inte jag hoppas på. Men nu är det dags när Ebbot gör ett inhopp La Fleur Fatales andra singel för året (”How Long is too Long” var den första). Det ska sägas att det mestadels är bakgrundssång han ägnar sig åt, men få sångare i Sverige gör just det lika bra. Hans röst anas och träder svävande in genom musiken.

Men, Ebbot i all ära, det här är framförallt en uppvisning av sångaren Alexander Vibeck. Han tar ut svängarna betydligt mer än vanligt, och höjer låten fler nivåer. Stundtals låter han så vackert plågad att det i sig är tillräckligt för att höja La Fleur Fatale från den lokala himlen till åtminstone en nationell sådan.

Videon på YouTube

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s