Åttondelsfinal!

bild

3 sep                  FC Lambohov – Mås 7-8 (full tid 5-5 (3-1, 2-4))

1830 – Korpvallen plan 6

Korpcupen – åttondelsfinal

 

2003 – åttondelsfinal, 2004 – kvartsfinal, 2005 – semifinal, 2006 – omgång 1, 2007 – omgång 1, 2008 – omgång 1, 2009 – åttondelsfinal, 2010 – omgång 2, 2011 – omgång 2, 2012 – åttondelsfinal.

 

Framme i åttondelsfinal i korpcupen hade vi statistiken, som synes ovan, emot oss. Laguppställningsmässigt hade vi också oddsen emot oss – mängder av skador och sjukdomar innebar att vi hade ett lag med två avbytare. Plus att vi mötte FC Lambohov som gjort en riktigt bra insats under andra halvan av säsongen i vår serie.

 

Och det började riktigt, riktigt illa. Det hade inte gått mer än max 30 sekunder innan motståndarna passade sönder oss fullständigt och kunde slå in 1-0 bakom Magnus Larsson i vårt mål. 2-0 följde ganska snart därpå och även 3-0. Läget såg ganska hopplöst ut. Robert steg dock fram och kvitterade tätt inpå 3-0 med ett nickmål. I pausvilan gav Kenny ett genuint Braveheart-tal, och det kändes att vi trots underläget var taggade.

 

Vi fick dock ytterligare ett mål i baken relativt snart in i halvleken. Robban gjorde dock precis som han gjort efter 3-0 och replikerade snabbt med sitt och Mås andra mål. Denna gång på ett inkast från Marcus som var synnerligen välplacerat. Det kändes fortfarande lätt otroligt att vi skulle hämta upp det, och än värre blev det efter 2-5.

 

Men vi visade på en jäkligt imponerande inställning, och gav ändå inte upp. Robban slog in 3-5 och visade att han kanske hade hört hemma mer på sin gamla plats än årets backposition. Och sen gjorde han 4-5 också med ett riktigt konstmål. Nu var flertalet av oss (jag själv inte minst) så uppe i varv att vi var osäkra på resultatet. Låg vi under med ett eller två mål? Oavsett vilket fortsatte vi att offra oss och köra på. Kenny, Alexander och Robban hade varsitt läge att kvittera, men missade. Med kanske femton sekunder kom Dennis loss, och slog in kvitteringen. Direkt efter avspark blåste domaren av matchen. Det VAR oavgjort!

 

Straffläggning. Vi vann lottningen, fick börja och tog ut fem skyttar. Robban inledde med ett säkert mål. FC Lambohovs första straff räddades av Magnus. Kenny var nummer två för oss. Tyvärr blev det en miss. Men Magnus räddade även straff nummer två och höll oss kvar i ledningen. Marcus satte tredje straffen och motståndarna sin. När sedan även Dennis missade sin straff och motståndarna gjorde ett mål till och kvitterade, började det bli riktigt nervöst. Det skulle dock visa sig att rutin är bra ibland. Magnus slog in femte straffen. Motståndarna var märkbart skärrade och hade svårt att välja den femte straffskytten. Och kanske bidrog det till att Magnus kunde rädda sin tredje straff, och ta Mås vidare till kvartsfinal!

 

Förutom Robban med fyra mål, Dennis med kvitteringen och Magnus i straffläggningen, fanns det gott om strålande insatser idag. Det var verkligen många som gjorde sin bästa match för året.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s