Gerard Way – ‘Hesitant Alien’

Gerard Way – ’Hesitant Alien’

Reprise Records

Betyg: 3/5

 

2006 trodde jag verkligen att något riktigt stort höll på att hända. My Chemical Romance var det största som hänt på mycket länge, och de verkade ha ett sådant följe att de skulle överleva allt vad som skulle kunna tolkas som trender. Och bli ett larger-than-life-band. De hade dessutom ett emo-mästervärk i skivan ”The Black Parade”.

Sedan föll de bort undan för undan, och det verkar som att det ändå var en övergående fluga. Mer eller mindre. Det händer fortfarande att ”Welcome to the Black Parade” åker på. Den är fortfarande en av världens bästa låtar någonsin, i min mening.

Sångaren Gerard Ways soloskiva ”Hesitant Alien” kommer nog inte att återupprätta rörelsen, men han visar åtminstone att han fortfarande besitter en bra känsla för melodier kryddade med ett amerikanskt svårmod. Att just det amerikanska svårmodet inte alltid är lika svårt som motsvarande svenskt sådant är en annan sak. Det är tillräckligt för att göra ”Hesitant Alien” till en rätt bra skiva allt som allt. Ljudbilden är betydligt skitigare än My Chemical Romance, men det är bara positivt.

 

/ Andreas Homanen

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s