Uddevarvet 2013

En promille av antalet löpare i Stockholms halvmarathon. Förmodligen än mindre publik,

(den bestod av fyra personer. Emma och far var allihop)

men väldigt trevligt. 12 kilometer. Cirka femton år sedan jag sprang den senast. Då på runt 1:07, så sett till den senaste tidens resultat så siktade jag på att slå den tiden i alla fall.

P1000805
Start- och målområdet

Något nostalgiskt att komma ned på Uddevallen för start. Det syntes direkt att det inte var någon skit-standard på löparna. En Noc-Out, någon helikopterflottiljsjacka och allmänt vältränade. Så, det var ingen direkt överraskning när jag låg sist från de första metrarna.

Förutsättningarna var dock fina – fjorton grader och lite småregn – så det var en behaglig inledning. Höll ett tempo på strax över fem minuter kilometern.

Gatekulla
På väg mot Gatekulla

In i skogen fortsatte det att flyta på bra. Bansträckningen var lite annorlunda, men ingen större skillnad. Vid sex kilometerspasseringen var det dags för den något spartanska vätskekontrollen…

Vätskekontroll
Vätskekontroll

Någon kilometer senare passerade jag löparen framför mig. Inte sist längre! Strax därefter var det vändning ned mot Klasa. Hade nästa löpare inom sikthåll, och gjorde en knapp höjning av tempot. Men det var lite för långt avstånd och för kort kvar. Efter Salem var det dags för publikstöd igen. Lämpligt placerad vid den jobbigaste backen för hela loppet.

Elakartat backe
Elakartat backe

Sedan var det bara någon kilometer kvar. Jag orkade hålla kvar det lätt stegrade tempot, och gled in på Uddevallen och in i mål. 1:01:42.

Väldigt trevligt lopp och ett resultat jag är nöjd med. Även om det blev näst-sista-plats.

/ Andreas Homanen

En reaktion på ”Uddevarvet 2013

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s