Gymnasiet – del 1

Tidigare publicerad på snoqalf.blogg.se 2007-10-05

Är det inte tänkt att det ska hända en massa när man går på gymnasiet? Man ska hitta sig själv, vara sig själv, göra om sig själv, definiera sig själv. Vete fasen om nåt av det där hände mig.

I vilket fall, har försökt sammanfatta gymnasietiden här. Ingen aning om varför, mer än att jag kände ett stort behov av att skriva igår kväll. Och gymnasiet dök upp. Så, här är det, uppdelat på tiden, folket och avslutningen. De tre delarna alltså. Tyvärr sans-bilder. Jag har sett alldeles för få sådana från den här tiden.

TIDEN
Hösten år 1997 till våren år 2000.

Ettan var nog förmodligen det sämsta året under hela min skoltid. Min bästa kompis som det var tänkt skulle gå i samma klass, hamnade på Katedral istället. Och trivdes. Kände istället knappt någon alls. Skitår. Får för mig att det regnade jävligt mycket det året. Crap. Ensamt.

Tvåan bättre. Tog mig ur min regnbubbla och fick två kompisar. Och några lite halvbekanta. Trean var klart kul ofta; gå ifrån Mattelektionen, åka till Max istället. Åka runt i Audin eller Saaben. Vara tre mot resten. Eller fem mot resten. Nej, definitivt tre. De andra två hade en närvaro som ytterst snällt uttryckt var sporadisk.

Betygen. Var ok nöjd med dem. 15,14 typ. Tror jag det var. Bra i vår klass, men sådär på det hela. MVG i Företagsekonomi B, ”för du ska ju säkert studera vidare, och då är det ju bra med bra betyg”. Helt sant citat. Jag klagade inte. MVG i marknadsföring efter en vårtermin av imponerande uppryckning från IG-varning på hösten. VG i Engelska C. En av tre i hela klassen. Kändes bra. VG i Svenska som borde varit ett MVG om det inte var för frånvaron. Det betyget är nog det under hela skoltiden som jag ångrar att jag inte hade högre. För det var ju helt mitt eget fel.

Även om det kanske kunde setts
(som någon sa)
som att två personer drog ner mig i skiten. Fortsättning följer…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s