Ny klubb med känsla av hemmafest

Publicerad i NT 2015-07-08

 

På onsdagskvällen är det premiär för en klubb på Harrys i Norrköping av lite annorlunda slag. Vardagsrummet är kanske inte det första som kommer upp när du föreställer dig en utekväll. Men Thomasine Eriksson gjorde precis det och drog igång ”Thomasines vardagsrum”, som kommer att husera på Harrys under sex onsdagskvällar i sommar.

– Vi ska hålla till på uteserveringen och möblera om med soffor och lampor för att få till vardagsrumskänslan. Jag vill att det ska kännas som en hemmafest och kombinera en trevlig miljö med bra musik. Musiken kommer att vara pop och rock åt indiehållet, något som hon tycker att det finns för lite av.

Thomasine är ingen nybörjare, utan har varit med i föreningen Klubb Republik, som arrangerar fester och konserter, sedan ett halvår. Dessutom var hon med och anordnade ”God kväll: Folkparken” som hölls i maj. Det var då som vardagsrumsidén först föddes.

– Många känner sig otrygga i Folkparken på kvällen. Vi ville göra något åt det genom att återskapa den tryggaste platsen för många, vilket är vardagsrummet i hemmet. Så vi lyste upp och flyttade dit soffor och spelade musik. Det blev en succé med 300 besökare. Vi vill gärna arrangera liknande kvällar på andra platser, och det passar bra i och med att det är ett koncept som går att flytta runt.

Ryktet spred sig och Harrys tog kontakt med Thomasine för att ordna en klubb under sommaren, och ”Thomasines vardagsrum” blev resultatet.

– Jag har fått väldigt stor frihet när det gäller utformningen av klubben. Det har varit mycket jobb, men roligt. Och det ska bli väldigt kul att se det komma till liv.

/ Andreas Homanen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: