Attack från Alina Devecerski

Alina Devecerski

2015-07-14

Norrköping, Knäppingsborg

Betyg: 4/5

Publicerad i NT 2015-07-16

 

Alina Deverceski säger sig vara trött på att sitta instängd i studion. Men hon har valt ett bra tillfälle att komma ut – en sommarspelning på Knäppingsborg kan vara något riktigt speciellt.

På skiva går Alina Devecerski mellan det stenhårt attackerande, som var så hon presenterade sig på genombrottssingeln ”Flytta på dig” för några år sedan, och det mörka och tungsinta. Ikväll är det förstnämnda i fokus. Vilket är helt i sin rätt – den delen av musiken ligger förmodligen betydligt närmare den tänkta sinnesstämningen hos publiken än grubblerier. Mörkret kommer egentligen mest fram i ”De e dark nu”, som fungerar bra, men inte är fullt lika drabbande som studioversionen.

Alina Devecerski har två musiker med sig, och de får till ett stort ljud som pumpar ut över innergården. Men framförallt sjunger Alina riktigt bra. Speciellt när hon närmar sig det som ibland avfärdas som skrik, men som är hennes verkliga styrka. De främsta exemplen är ”Gnista + Gas” och ”Armé”, som det är svårt att inte ryckas med av.

Publiken är något trögstartad, men undan för undan och i takt med att intensiteten stegras blir det mer och mer dans framför scen. Alinas energiska scenstil hjälper till, och när ”Mina vänner med vapen” inleder avslutningen av konserten har hon fått med de flesta.

Konserten är slut redan efter 30 min, vilket kan låta väl kort. Men då har Alina Devecerski ändå hunnit med nio av de femton låtarna hon har släppt på sina två skivor. Och sett till vad hon presterade finns det inga tvivel om att hon är en av de mer intressanta artisterna att följa i Sverige idag.

 

Låtlista

1. Döda Rebeller

2. Ikväll skiter jag i allt

3. Frälsaren

4. Gnista + gas

5. De e dark nu

6. Mina vänner med vapen

7. Flytta på dig

8. Armé

9. Jag svär

 

/ Andreas Homanen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: