Antell har hittat sin publik

Love Antell, Pilotsonen

2015-03-14

Linköping, L’Orient

Betyg: 4/5

Publicerad i Corren 2015-03-16

 

L’Orient är inte fullt, men det är ändå uppåt tio gånger så mycket folk som när han besökte Skylten en svinkall decemberkväll för drygt två år sedan.

Och även om han fått viss extern draghjälp på sistone så känns det ändå som att han har hittat sin plats och sin publik nu. De politiska övertonerna i texterna, och i viss mån även gaturomantiken, har ha behållit. Men musiken är snyggt 80-talspolerad istället för punkig. Förstasingeln från årets skiva ”En delad värld” är en smått fantastisk uppvisning av det. Den kommer också tidigt under spelningen och sätter tonen för kvällen. Love når samma perfektion ett par gånger till under spelningen; inte minst med ”Underhåll oss” och ”V”. Han utelämnar ingen del av karriären i låtlistan, även om huvuddelen är hämtad från senaste skivan. Med tanke på hur Love låter numera är det dock konstigt att inte ”Genom natten” får plats.

I mellansnacket säger sig Love vara sliten av turnerandet och rösten är inte alls i form. Den fungerar hyfsat i de lugnare partierna, men låtar som ”Spring Ricco” försvinner i hesa väsanden. Love kan knappast lastas för det, men hade det inte varit för rösten hade det hela kunnat bli än bättre. Han räddas ofta av att bandet han har med sig är så pass bra. Dessutom är ljudet strålande. Och publiken verkar inte bry sig alls, utan klappar och jublar åt det mesta. Avslutningen blir helt inriktad på Loves största hits, och publiken har inget emot att väga upp Loves röst med allsång. ”Gatorna tillhör oss” är som alltid helt strålande.

Förbandet Pilotsonen är förhoppningsvis på väg mot något sorts genombrott. De har visserligen spelats en del på P3 redan, men fler förtjänar att höra låtar som ”Franska vin” och ”SKGE”. Dessutom är deras nya material klart lovande.

 

Låtlista

1. Europa

2. Den bästa

3. En av oss kommer dö ung

4. En delad värld

5. Spring Ricco

6. Underhåll oss

7. V

8. Coyote

9. Du e fri

10. Lucia

11. Lyckoland

12. Gatorna tillhör oss

13. Upp på sociala, ner på systemet

14. Barn av Amerika

Extranummer

15. Tommy tycker om mig

16. Pokerkväll i Vårby Gård

 

/ Andreas Homanen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s