Mås futsalkrönika 2014-15

Mås – futsalkrönika 2014-15

 

Efter finalplatsen 2013-2014 så var det inte utan visst favorittryck som Mås gick in i årets futsalsäsong. Viss revanschlusta efter den något mediokra utesäsongen fanns också. Laguppställningsmässigt såg det relativt bra ut. Visserligen gick de föregående två årens skyttekung Kenny Simpson ned på inhopparplats, men i övrigt var laget relativt intakt. Alexander Andersson och Mats Rodin följde med in från utesäsongen. En dag efter att laget var spikat anmälde Rebbo sitt intresse. Formell plats fanns inte, men Rebbo skulle visa sig bli den flitigaste deltagaren av alla under denna säsong. Serien bestod av några gamla bekanta lag, ett par nykomlingar och en och annan ärkefiende.

 

16 november inledde vi mot nykomlingarna Roma Aktiv. Vi satte dem på plats direkt med en orubblig vinst med 4-0. Veckan därpå var det dags för föregående års slagpåse Releasy att ta emot en Mås-dänga. 7-1 var resultatet vid slutsignalen, efter bland annat två mål vardera av Robert Steinvall och Marcus Bergqvist. På minussidan stod dock Mats knäskada, som ändade hans säsong redan efter två matcher.

 

I tredje omgången fick vi betydligt tuffare motstånd. City FF var en nykomling som inte var bortkomna. Vi fick kämpa rejält för att vinna med 2-1. Johan Hennings gjorde ett hedervärt inhopp i målet. I fjärde omgången sedan var det slut på segerraden när HA FF vann med 4-3.

 

Futsalmatcher har en tendens att bli målrika, men i år stod vi för något av ett trendbrott med två 0-0-matcher. Den första kom mot Scrubs FF 14 december. Mållösa matcher kan vara frustrerande, men samtidigt är det ett bra betyg på försvaret, som efter ett antal år tillsammans i Mås i sina bästa stunder är fullständigt omutbara. I sjätte omgången fick vi återigen något enklare motstånd. Red River FC var fortfarande (trots att de varit med sedan futsal-starten) alldeles för många nummer för små. I år blev det dock ”bara” 4-1 till oss.

 

Efter juluppehållet ställdes vi så mot en av ärkefienderna. Berga Äldre. Vårt spel underlättades inte alls av att vi ställde upp med fem ordinarie och fyra inhoppare. En av de senare, Michael Liljeqvist, fick ett av få röda kort i Mås historia, men på det hela var vi för tama. Vi föll dock inte igenom totalt i alla fall, och kunde gå hem med 1-5.

 

Därpå följande match, den mot Team Mourinho, var faktiskt den enda som inte Rebbo spelade. Och det var för att han inte fick. Mås mönstrade nämligen nio ordinarie spelare för enda gången under den här säsongen. Det blev en tät match som slutade 2-2. BK Bollklubb tog emot i nästa match. De är ett tufft lag som vi ofta spelat jämnt emot. Så också i år när slutresultatet blev 2-4. Noterbart var inhoppet från den fruktade Rimforsaduon Marcus Karlsson och Oscar Hellenberg.

 

1 februari var det dags för en ny storförlust när Veolia Transport kunde lämna Collegium med 5-1. Därpå följde en viktig match inför kvalificeringen till slutspelet; Team åäö. Vi klarade bara 1-1, men det var en viktig poäng. Än viktigare var vinsten i nästa omgång, då Lag Öst fick se sig besegrade med 6-0. Jens Eklöf och inhopparen Samuel Hilberts stod för två mål var. Sista omgången var i praktiken nästintill betydelselös då vi hade 24 mål till godo på niondeplatsen som skulle innebära missat slutspel. Men vi mötte ett av våra favoritmotstånd – Ericsson – som låg på förstaplatsen i serien. Vi gjorde en av årets bästa insatser och höll 0-0 till slutsignalen.

 

Då Ericsson halkade ned och vi stod kvar på åttonde plats, så ställdes vi mot Berga Äldre igen i kvartsfinalen. Trots vår chocköppning med Kennys drömmål efter bara någon minut, så gick det som det brukar gå mot dem. 2-6 blev slutresultatet och vi var ute ur slutspelet.

 

2014-15 var en varierande säsong. Vi inledde mycket starkt, följt av en trögare period med några bottennapp, och slutligen en uppryckning mot slutet. Vi använde oss av 27 spelare, vilket var något i mesta laget, även om vi hade en relativt stabil bas.

 

/ Andreas Homanen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s