Känsligt och familjärt på Skylten

Kristian Anttila

2015-03-07

Linköping, Skylten

Betyg: 4/5

Publicerad i Corren 2015-03-09

 

23 timmar efter att Thåström lämnat scenen i Saab arena är det dags för konsert några hundra meter bort. Även om det inte finns särskilt många likheter alls, så är det ytterligare en stor upplevelse.

Kristian Anttila är på plats ensam med sin gitarr på en ytterst sparsmakad scen. På skiva kan han vara en ganska röjig upplevelse med en klassisk rocksättning i bandet. När det nu inte finns något band alls, går onekligen en del förlorat. Men det kompenseras mer än väl av att hans röst blir betydligt mer naken och att känslorna därmed kommer fram tydligare. Och det är verkligen känslomässiga låtar som presenteras. Låtlistan är hämtad från alla delar av Kristian Anttilas karriär.

Konserten innehåller en hel del udda inslag. Under ”Paul Weller” går Kristian Anttila av scen med sin gitarr och fortsätter spela mitt i publiken, varpå han lämnar lokalen och går in och sjunger i det angränsande caféet, innan han under låtens avslutning går tillbaka genom publiken. Och texten till ”Oceaner” får ett fan visa på sin mobil för att Kristian ska komma ihåg den. Ett annat fan får hålla upp ett trasigt papper med texten till en ny låt. Till det kommer ett halvmärkligt och stundtals lätt förvirrat mellansnack. Det senare bidrar dock mest till den familjära stämningen mellan artist och publik, som håller i sig ända till avslutningen med ”Västra Frölunda”.

Linköpings egna Em & Her Music agerade förband. Hon har gjort ett antal spelningar under det senaste året och gradvis släppt på duktigheten och bara blivit mer och mer intressant ju lösare framförandet av hennes pianolåtar blir.

 

/ Andreas Homanen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s