Where’s the Music 2015

Då sitter man här i post-festival-koma igen. Men för första gången i februari. Where’s the Music gick av stapeln i Norrköping nu torsdag-lördag. Inledningen var lite trevande publikmässigt, men det tog sig rejält på fredagen och lördagen. Framförallt så imponerade Norrköping med arrangemanget. Industrilandskapet är perfekt för den här typen av kringströvande upplägg.

 

Spelställena var många och varierade: Värmekyrkan imponerar igen, Stopet var mest märkligt, Hörsalen ruffigt mysig, Saliga Munken rörig men verkligen lyckad och välbesökt, Laxholmskällaren var väl mest källaraktig. Med mera.

 

Musikaliskt blev det många mindre akter för egen del – Louise Lemón, AnnaMelina, Nale, Alice Boman Mycket var riktigt bra även om långt ifrån alla hade fått särskilt mycket publik. Spiders och Besserbitch gjorde precis vad de skulle och var tillsammans med Louise Lemón min höjdpunkt. Movits! kändes på förhand som en riktigt trött bokning, men de visade med eftertryck att de har mycket att ge. Och ”Limousin” fick sig en rejäl genomkörare igen. Nu med Frej Larsson och Joy som gästartister.

 

Arrangörerna hävdar att Where’s the Music blir än större nästa år. Och varför inte – premiären var synnerligen lyckad.

 

/ Andreas Homanen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s