En nostalgikväll av rang

Svensk Punk, Raped Teenagers, Spy, Carl Silversporre & de gamla moderaterna

2015-01-03

Linköping, L’Orient

Betyg: 3/5

Publicerad i Corren 2015-01-05

 

Svensk Punk är förmodligen ett av de Linköpingsband som varit ihärdigast i sitt livespelande under senare år – periodvis känns det som att bandets logga varit fastsvetsad på L’Orients fasad. När det nu blivit dags för gruppen att säga farväl är det självklart att det är just där som det ska göras. Och publiken har kommit i mängder, lokalen är proppfull av folk sugna på punkfest.

Som sig bör när karriären ska sammanfattas så spelar Svensk Punk låtar från hela sin katalog. De slår också någon form av rekord i gästinhopp, då de plockar in mängder av folk som varit inblandade i bandet tidigare, plus Mart Hällgren från De Lyckliga Kompisarna.

Svensk Punk har ett gediget liverykte, men den här spelningen blir längre än vad en punkkonsert normalt mår bra av, och det blir tydligt att bandet har något av ett problem då för få låtar står ut. Energiska ”Hata FRA” och långsamma ”Nya Moderaterna” är välkomna avbrott, men annars blir det för jämntjockt i spellistan. När alla gästartister till publikens jubel samlas på scenen mot slutet av spelningen står det dock helt klart att Svensk Punk kommer att vara saknade av många.

Men publiken hade faktiskt minskat vid det här laget. Och det kanske inte är så konstigt. Förutom Svensk Punks avsked så var det en nostalgikväll av rang. Spy gjorde sin första spelning sedan 1980. Och även om det i många avseenden var haltande, fanns tillräckligt med energi kvar för att samtidigt göra det hela väldigt bra. Raped Teenagers lade också ned under 80-talet men gjorde en betydligt mer stabil insats. Carl Silversporre & de gamla Moderaterna inledde kvällen.

 

/ Andreas Homanen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s