Dance Me Dead borde erövra världen

Dance Me Dead, The Grand Trick, Sveket

2015-01-24

Linköping, Palatset

Betyg: 4/5

Publicerad i Corren 2015-01-26

 

2008 spelade Dance Me Dead på den numer avsomnade Nykvarnsfestivalen. Till deras gitarrfyllda pop kom en utstrålning så infernaliskt cool att det hade varit betydligt mer logiskt att de gått vidare till att erövra stora delar av jordklotet, istället för vad som faktiskt hände. Alltså ingenting alls.

När de nu är tillbaka igen är det, som de själva säger från Palatsets scen, för att göra sin sista spelning en gång till, sex år senare.

Innan dess inleddes kvällen av Sveket, som skulle kunna ses som en systerduo till Dance Me Dead. Sveket spelar en synthpop som är precis så perfekt överspänt känslomässigt som den ska vara. Andra bandet ut var The Grand Trick, som är rotade i en väldigt amerikansk vuxenrocktradition. Och inte helt spännande, om än med stor potential.

Palatset är relativt välfyllt – och förmodligen är huvuddelen av publiken kompisar till banden. Dance Me Dead behöver inte kämpa nämnvärt för att locka fram jubel. Och de verkar ha minst lika kul som publiken. Entusiasmen slår ibland över och det verkar mer viktigt för dem att stå på scen ihop igen än vad de faktiskt gör på scenen. Men det är undantagsfall – huvuddelen av spelningen är tight och de har inte tappat mycket av utstrålningen. Särskilt sångaren Erik Svahn skulle med lätthet kunna ta hur stora scener som helst. Plus att han har en helt unik röst.

Det blir två extranummer och efteråt får bandet komma ut igen och buga. Även om det inte blir någon större erövring den här gången heller, så vore det ett väldigt slöseri om det dröjer sex år till innan Dance Me Dead står på scen igen. Sverige behöver ett band som det här.

 

/ Andreas Homanen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s