Morbid Angel rycker upp sig för sent

image

Morbid Angel

2014-12-19

Norrköping, Flygeln (Black Christmas)

Betyg: 3/5

Publicerad i NT 2014-12-22

 

Morbid Angels status hos sina fans ligger någonstans nära de gudar samma fans säkerligen inte säger sig ha. En stor anledning är att bandet alltid hållit sig nära sina death metal-rötter. De står alltså klart på plus redan när de stiger upp på Flygelns scen som avslutande band på Black Christmas första dag. Spelningen är speciell då bandet är ute på sin turné där de firar ”Covenant”-skivan genom att spela den från start till mål.

Sångaren och basisten David Vincent är Morbid Angels givna frontfigur. Men hans scenspråk är inte överdrivet spännande. Han stolpar mest omkring och ser tröttsamt hotfull ut. Sångmässigt sitter allt där det ska. Och resten av bandet är musikaliskt oklanderligt. Tyvärr är de också relativt ospännande att de tappar dynamiken redan efter ett par låtar. Scenshowen gjorde inte mycket för att väga upp det. Jag kräver inte eld och fyrverkerier, men de futtiga rökpuffarna var i mesigaste laget.

Publiken tycktes dock vara mer än nöjda med det mesta Morbid Angel tog för sig och hängav sig åt den sorts taktfasta nickande som får ersätta regelrätt headbangande när kroppen blivit äldre. Av Morbid Angels ålder märks inte mycket. De kör på oförtrutet och även mer tekniska nummer som ”Sworn to the Black” sitter precis där de ska. Efter ”Covenant”-partiet följer en radda låtar spridda från bandets karriär som samtliga lyfter Morbid Angel till en riktigt bra nivå. Det är precis så kompromisslöst hårt och maffigt som Morbid Angel ska vara. Den något sinnessjukt snabba ”Bil-Ur Sag” blir en riktigt imponerande uppvisning. Tyvärr kom uppryckningen något för sent.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: