Lite för vardaglig för att slå

LKPG Ha Ha! med Patrik Larsson, Simon Garshasebi & Erik Moberg

2014-11-06

Linköping, Konsert & Kongress, Backstage

Betyg: 3/5

Publicerad i Corren 2014-11-08

 

Med den på papperet minst namnkunniga uppställningen för säsongen, hade ståuppklubben Lkpg Ha Ha en lite större utmaning denna torsdagskväll – vanligen räcker huvudnamnet för att fylla Backstage. Nu är det långt ifrån glest i lokalen, men skillnaden är ändå märkbar. Lkpg Ha Ha:s nestor Ben Kersley får därför kämpa lite extra för att få igång publiken. Till slut blir det en hyfsat bra stämning tills inledande akten Erik Moberg ska upp på scen. Med sin norrlandsdialekt och halvabsurda humor låter det som om han är hämtad ur P3:s ”Mammas nya kille”. Tyvärr blir det mest skratt av artighetskaraktär, även om han emellanåt visar potential.

Simon Garshasebi har erfarenhet från ett par år till på scen, och han har betydligt lättare att få fram skratt. Hans akt är relativt traditionell med lite kulturskillnader, en del sex, några kändisimitationer och lite dialekter. Men har du en så bra timing som Simon så spelar det inte så stor roll att upplägget gjorts tidigare. Och han river ner några rejäla gapskratt också.

Att Patrik Larsson lyckats med att inte bli större än vad han är kan tyckas något konstigt. Han har gjort ett antal tv-produktioner och han har egentligen allt som en stor ståuppare ska ha – timing, bra skämt och en bra leverans. Han går in mycket på hån av sig själv, vilket alltid är ett tacksamt ämne. Sedan blir det en del sex och dialekter också. Möjligen är Patrik Larssons enda problem att han är en för vardaglig uppenbarelse med ett för vanligt namn, vilket gör att han inte riktigt fastnar. Samtidigt var han så rolig att de invändningarna nästan blir lite fåniga.

 

/ Andreas Homanen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s