Ett värdigt avsked till indie-genren

The Majority Says

2014-11-28

Linköping, Doom

Publicerad i Corren 2014-12-01

 

Efter ett 2014 fyllt av Tysklandsturné och förbandsspelningar till bland annat James Blunt, är det nu dags för The Majority Says att komma hem till Linköping och avsluta året. Innan det blev dags för det hade Em & Her Music den något otacksamma uppgiften att värma upp mot en sorlande fond av publiken som långsamt börjar fylla upp Doom. Det är bara att hoppas att fler får upp ögonen för henne – låtar som ”Drip Drop” förtjänar att höras.

Framåt halv tolv går The Majority Says upp på scen. Det står direkt klart att bandet verkligen har tjänat på sitt turnerande – de är samspelta och kompetenta. Men det känns samtidigt som att de går i duktighetsfällan. Det blir för opersonligt och den svalhet som de ibland landar i på skiva blir den dominerande känslan. Och duktiga band kan snabbt bli tråkiga.

Men, ett säkert sätt att råda bot på ovanstående problem är bra låtar. Och från att The Majority Says plockar fram ”Run Alone” så lyfter konserten. Publiken, som i och för sig varit på topp sedan starten, kommer också igång och dansar och sjunger. Resten av spelningen blir riktigt kul, även om ”Imagine”-covern och den instrumentala utflykten var något omotiverade. De reparerar det dock, inte minst med allsångsfesten i ”114”.

Det är egentligen bara ett par ytterligare starka låtar som saknas. Men håller The Majority Says i samma utveckling som hittills så kommer det att ge sig av sig självt med tiden. Och i så fall jag har en känsla av att nästa hemkomst blir av betydligt större format. Då ljuger inte förhandsannonseringen om att det här skulle vara den sista indie-spelningen med bandet.

/ Andreas Homanen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: