Fest utan utvecklingsmöjligheter

Close Quarters, Grey Bow, The Grand Station

2014-10-18

Linköping, Palatset

Betyg: 3/5

Publicerad i Corren 2014-10-20

 

Tidlös eller hopplöst otidsenlig. Det finns egentligen inte något mellanting i uppfattningen om den typ av hårdrock Close Quarters spelar. Den är fast rotad i ett svunnet 80-tal. Men det råder ingen tvekan om att Close Quarters har blivit riktigt bra på den. De har varit ett av de flitigast spelande banden i länet de senaste åren, och nu är de precis tillbaka från en turné ihop med The Quireboys. Rutinen syns, och de har inga problem att fylla ut scenen, trots att Palatset knappt är halvfullt.

Close Quarters har hunnit att få ihop ett antal bra låtar nu, men det är framförallt materialet från deras senaste EP ”Try to pay the rent with love” som står ut. Ett visst mörker har letat sig in bland de glättiga sleazedängorna, och det är bara välkommet. Som ”I hate that I love it”, där de har en låt med rejäl hitpotential. Annars är det inte helt lätt att se utvecklingsmöjligheter för musiken. Men sett till att publiken har kul får nog tidlös ligga närmast till hands. Det är bra musik att festa till, helt enkelt.

Övriga band på lördagskvällen var The Grand Station med en uppsättning starka hårdrocksmelodier, och coverbandet Grey Bow. De senare ska ha en stor eloge för sitt Donnas-nummer.

/ Andreas Homanen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s