Sveriges mysigaste festival

Valö Rock

2014-07-05

Publicerad i Corren 2014-07-07

 

”Det är så fint att det inte är klokt”. Orden kommer i kör från Valö Rocks arrangörer Pär Andersson och Daniel Zetterlund. Och en vecka efter att Östergötland åter fått Sveriges största festival, har vi fått en stark kandidat till den mysigaste. Valö ligger så idylliskt det över huvud taget är möjligt vid vattnet utanför Björkfors. Den fina sommarkvällen i lördags hjälpte så klart till för stämningen och ramade in dansbanan perfekt.

Pär och Daniel arrangerar Valö Rock för andra året i följd, och när kvällen började komma igång på riktigt så var de nöjda: ”Ja, det är mycket folk och allting flyter på bra”, säger Pär. Daniel fyller i att det gått över förväntan och att de är väldigt nöjda med publiktillströmningen. Valö Rock är verkligen välordnat, med alltifrån servering till egen buss in till Björkfors. I pauserna mellan banden som spelade, fanns även trubadurer som underhöll.

Musikaliskt har Valö Rock fått till en bra bredd. Artisterna spänner från skönsjungande Lovisa Monell, Channa Didi och Linnea Monell till Violent Divines sleazegrunge, från Tuppenz progg till Haunted by Destinys schlagermetal. Det är mycket covers, men allting är kompetent framfört.

Mest jubel och dans lockar Rickard Lang och Kinda Band fram. Det går att ana ett visst Commitments-komplex, men det svänger rejält och bandet är riktigt duktiga. Rickard Lang gör också ett bra jobb för att få igång publiken, särskilt när han redan under soundcheck går ner på knä och spelar gitarr på golvet framför scen.

Violent Divine gjorde en riktigt bra insats, men var måhända snäppet för hårda för sammanhanget, och publiken höll sig mer uppe vid serveringen. Kvällens huvudakt Haunted by Destiny avslutade sedan kvällen.

Björkfors kan vara glada över att ha Valö Rock, och Pär och Daniel vill köra vidare: ”Absolut, vi tycker att det här är viktigt för bygden. Och det är kul att vi får hit bra band – Valö är ju en plats för musik. Vi har även andra idéer inför framtiden om hur vi kan utveckla det här”. Det sistnämnda låter lovande inför Valös 60-årsjubileum om två år.

/ Andreas Homanen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: