In Flames fortsätter att imponera

In Flames – ’Siren Charms’

IF Music

Betyg: 4/5

 

Jag är trött på att klaga på In Flames. Det går inte att komma ifrån att de är ett av de mest hedervärda metalbanden som finns idag – de vägrar att stagnera och verkar helt oförmögna att släppa ifrån sig något dåligt.

 

Refrängen i inledande ”In Plain View” är en ren 90-tals-In Flames-fest. Sedan blir det inte så mycket mer av den varan. ”Siren Charms” är istället en logisk fortsättning på bandets karriär. Det är alltså snäppet mer ren sång från Anders Fridén och något mer lättillgängliga låtar. Det sistnämnda gäller mest soundet – låtarnas uppbyggnad är fortfarande relativt komplexa.

 

Två låtar förtjänar ett särskilt omnämnande, om än av olika anledningar: ”Paralyzed” har en perfekt desperationskänsla över sig, och öppnar vägen för ytterligare utveckling av bandet. ”When the World Explodes” är däremot inte det minsta kul. Jag har absolut inget problem med kvinnlig sång i metal. Dessutom har In Flames lyckats otroligt bra tidigare när de plockade in Lisa Miskovsky i ”Dead End”. Men nu får jag bara otäcka Nightwish-vibbar och det blir en rejäl dipp.

 

Men det är i stort sett den enda svagheten med ”Siren Charms”, och In Flames befäster sin position som ett av Sveriges största och mest intressanta metalband.

 

/ Andreas Homanen

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s