P3 Älskar Linköping

En vägg skiljer åt. I januari spelade Pilotsonen på Showcase-kvällen på Konsert & Kongress. Nu står de på Gardens scen på andra sidan väggen. Som en del av osignat-inslaget på P3 Älskar Linköping. Arrangemanget är betydligt större än Showcase, men gissningsvis hade Pilotsonen det svårare nu. Att exponeras för ett sparsamt fyllt Garden i klockan-åtta-på-kvällen-i-juni-dagsljus kan inte vara helt enkelt att hantera.

Under de förutsättningarna gjorde Pilotsonen en riktigt bra insats. Vi fick bland annat ”Fem miljoner hjärtslag”, ”SKGE” och ”Franska Vin”. Det är bara att hoppas att publiken kommer ifatt bandet – de förtjänar stora skaror i sommar.

Amanda Ekstedt spelade också på Showcase. Nu är hennes band decimerat till en gitarrist. Det blir därför än mer fokus på rösten, vilket den mer än väl klarar av. Sedan är det svårt att göra särskilt mycket av en väldigt utspridd publik – Amanda Ekstedt inleder kvällen och det är få som hittat in till Garden.

The Indigo Clan är det andra Motala-bandet jag ser på kort tid, som jag verkligen inte förstår. Sångerskan kör en vän stil och musiken pumpar på. Men utan gitarrer blir det, trots en tung bas, ett märkligt tunt sound. Det kanske finns ett Motalasyndrom?

Den fjärde akten var Antone Mecca.

/ Andreas Homanen

Amanda Ekstedt
Amanda Ekstedt
The Indigo Clan
The Indigo Clan
Pilotsonen
Pilotsonen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s