Svängig kväll med Syster Sol

Syster Sol

2014-05-30

Linköping, L’Orient

Betyg: 4/5

Publicerad i Corren 2014-06-02

 

Spontandans framför scen i en timme innan konsertstart är ingen vanlig syn på L’Orient. Men så är Syster Sols reggae ungefär hundra gånger mer livsbejakande än den rock som vanligtvis befolkar klubben. Och det är välfyllt, så när klockan närmar sig halv tolv och musikerna börjar komma upp på scen, blir det så trångt att dansen börjar blir lätt ansträngd.

Men det torde uppvägas av glädjen över Syster Sol, som uppenbarar sig efter ett inledande instrumentaljam av hennes band Kichinga. Hon går ut direkt med två av sina större hits – ”Full fokus” och ”Inte som det verkar” – som direkt sätter tonen för kvällen. Inte för att en publik som lyckats med konststycket att värma upp sig själv brukar vara svårflörtad, men det är väldigt tydligt att Syster Sol har hela L’Orient i sina händer från den här stunden.

Och varken hon eller bandet gör någon besviken. De är tighta och kör på för fullt och skapar ett imponerande sväng genom hela kvällen. Och publiken fortsätter dansa. Bandet verkar uppriktigt tacksamma över gensvaret och tillägnar ”Jag gillar din vibe” till publiken. Som svarar med stort jubel. Sedan flyter låten iväg lite, men bandet håller sig annars ifrån större utsvävningar.

Syster Sol visar på en imponerande bredd i sången under kvällen, framförallt i ”Gangsta” som är en av hennes mer udda låtar. Den avslutar det ordinarie setet innan ”Kärleksrevolt” kommer in som extranummer och tar reggaenatten vidare mot än högre höjder. Syster Sol visar verkligen att det går att komma långt med ett enträget turnérande och ett jäkla sväng.

/ Andreas Homanen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: