Stark avslutning på humorsäsongen

LKPG Ha Ha! med Kristoffer Appelquist

2014-05-08

Linköping, Konsert & Kongress, Backstage

Betyg: 3/5

Publicerad i Corren 2014-05-10

 

LKPG Ha Ha! drar på rejält när det är dags för avslutning av vårsäsongen – Kristoffer Appelquist är ett namn ur den yttersta ståupp-eliten i Sverige. Det är då inte heller konstigt att Backstage är än mer välfyllt än under tidigare kvällar.

Kvällen inleds av en uppsättning betydligt mindre kända ståuppare. Uppsalas Erik Bamberg är allra först ut. Han har lite svårt med den något trögstartade publiken, men bygger långsamt upp stämningen.

Isak Jansson har det därefter enklare. Hans i grunden relativt enkla rutin om knark och dialekter, är starten på en imponerande rolig rutin med smala ämnen som schack och Sigmund Freud. Kungafamiljen är sen kanske inte det fräschaste av ämnen, men Isak Janssons avslutning om dem är fantastiskt kul.

Tredje akten är Henrik Källman, som gjorde sitt andra LKPG Ha Ha!-framträdande. Han har en helt egen, och inte helt enkel ståupp-stil. Skämten är lite långsammare och skratten dröjer lite längre.

Senast Kristoffer Appelquist besökte Linköpings ståuppscen var i höstas med sin soloshow ”Drömmen om Amerika”. Relativt stora delar av den föreställningen fanns med under den här torsdagskvällen, vilket gör att han inte känns helt på topp. Sedan är det fortfarande mycket som är väldigt roligt – inte minst avsnittet om Kristoffer Appelquists dröm om att bli en amerikansk polis. Hans storhet ligger i sådana långa tirader, som till synes inte har någon struktur och byggs på i oändlighet. Sedan blir nog behållningen betydligt större om du inte har hört det förut.

LKPG Ha Ha! bjöd avslutade säsongen med en riktigt stabil uppställning, även om de riktiga topparna saknades. Som helhet har det varit en mycket rolig vår, och det är bara att hoppas att hösten fortsätter i samma stil.

/ Andreas Homanen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s