Ash and Coal – ‘Agnostica’

Ash and Coal – ’Agnostica’

Linköping har varit svältfött på nya band ur den hårdare skolan. På popsidan finns det hur mycket intressant som helst och Ghost/Dead Soul-sfären har täckt upp den mörkare hårdrocken. Men av metal har det synts relativt lite av.

Då kommer Ash and Coal väldigt lägligt. Bandet har medlemmar med ett förflutet i bland annat Corporation 187, så även om bandet är nytt är det inga nybörjare.

Det inledande, blytunga riffet i ”Grim Reapers Sway” låter väldigt mycket Cult of Luna, men låten bjuder snart på mer traditionella inslag som refränger och ett gitarrsolo. Resten av EP:n går i samma mönster.

Ash and Coal andas en karghet som står i stark kontrast till mycket av den överpolerade hårdrock och metal som dominerar idag. Tankarna förs snart till ett råare Tiamat – Viktor Klints sång i synnerhet – som skippat de enklare melodierna. Det ger mer tuggmotstånd, men ge Ash and Coal åtminstone två genomlyssningar så fastnar det. Och är du mer otålig än så räcker det med att spela titelspåret ”Agnostica” en gång: det är inget annat än ett mörkt mästerverk.

26 april gör bandet sin livedebut på The Crypt i Linköping.

EP:n finns tillgänglig för köp och nedladdning från Sounds of Zilence.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s