Fritzon ett värdigt huvudnamn

LKPG Ha Ha! med Fritte Fritzon, Carina Glenning, Sara Andersson, Simon Gärdenfors, Joacim Björkvall

2014-04-03

Linköping, Konsert & Kongress, Backstage

Betyg: 3/5

Publicerad i Corren 2014-04-04

 

Under den svenska ståuppeliten finns det bland annat en drös med folk med, ibland lite diffusa, P3-meriter. Deras duglighet i sådana här sammanhang brukar vara varierande. För andra gången i rad hämtar LKPG Ha Ha! sitt huvudnamn ur denna drös – Fritte Fritzon, som framförallt är känd som programledare för ”Carpe Fucking Diem”.

Kvällen inleds som vanligt av Ben Kersley, innan det är dags för Joacim Björkvall. Han håller sig i huvudsak till att prata som sina egna brister, vilket oftast är ett tacksamt ämne, men han lyfter inte riktigt. Simon Gärdenfors har det lättare att få igång publiken. Och det är imponerande med tanke på hur smala och känsliga ämnen han väljer. Flertalet gånger känns det i luften att publiken tänker efter om det är ok att skratta eller inte.

Sara Andersson har en ganska underfundig stil, med den sortens humor som gör att skratten dröjer ett par sekunder istället för omedelbart gapskratt.

LKPG Ha Ha! har ett par gånger plockat in lokala förmågor, och den här kvällen är det dags för Correns egen Carina Glenning. Hon gör verkligen inte bort sig, och som Ben Kersley-häcklare är hon riktigt rolig.

Fritte Fritzon är ett riktigt ståupp-proffs och det märks att han inte behöver anstränga sig nämnvärt för att få igång skratten. Han har en ganska snäll framtoning, även om han blandar in lite publikhån. Ämnena är snälla, men genomgående roliga. Måhända är det orättvist att reducera honom till enbart P3-människa. För han är definitivt ett värdigt huvudnamn för en fullsatt ståuppkväll som det här.

/ Andreas Homanen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s