Svettigt som ett motionslopp

Raubtier, Man.Machine.Industry

2014-03-29

Linköping, L’Orient

Betyg: 4/5

Publicerad i Corren 2014-03-31

 

Mycket kan sägas om L’Orient som konsertlokal, men när det som i lördags är fullsatt, finns det inte mycket att klaga på. Förbandet Man.Industry.Machine får ta del av hela publiken när det går på en timme efter utsatt tid. De har en hängiven skara fans framför scenen, men deras alltför stompiga metal når inte alls ut till den stora massan.

Några sådana problem har inte Raubtier. Bandets namn skanderas i stort sett från det att Man.Industry.Machine gått av scen, tills det att Raubtier kliver upp på densamma och kör igång med ”Det finns bara krig”. Publiken är med från första sekund och tycks älska allt som Raubtier presenterar.

Ett bra mått på var ett band befinner sig i sin karriärsstege är hur det nya materialet tas emot live. Är du på nedgång kommer publiken att skrika efter de gamla klassikerna. Och är du på uppgång kan du utan problem inkludera större delen av det senaste du gjort på spelningarna. Även om Raubtier sprider låtvalet relativt jämnt mellan sina skivor, hör de definitivt till den senare kategorin. Det visas inte minst av gensvaret på ”Qaqortoq” och ”Skjut, gräv, tig” från nya skivan ”Pansargryning”.

Raubtier glömmer inte bort sin alltför underskattade, känsliga sida och spelar ”Polarvargen”. De hade gott kunnat blanda in fler av de vemodsdrypande alstren – för i fokus står de hårt slående och aggressiva numren. Men det blir för mycket av det goda. Svettnivån hade varit värdig vilket motionslopp som helst och halvvägs in i spelningen märks tröttheten hos både publik och Raubtier. Bandets avslutning, med ett rejält utökat manskap på scen under ”Världsherravälde”, och extranumret ”Låt napalmen regna ner”, lyckas höja energinivån något igen, och Raubtier bör ha varit nöjda med avslutningen av sin turné.

/ Andreas Homanen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s