Hög energinivå med Kvelertak

Kvelertak

2014-01-26

Norrköping, Dynamo

Betyg: 4/5

Publicerad i NT 2014-01-28

 

Turnébokargudarna var inte snälla mot Norrköping när de la Kvelertaks besök på en söndag. I och för sig har hyfsat mycket folk hittat till Dynamo – och de har blivit dubbelt uppvärma av Beast och Spiders – men det finns betydligt enklare dagar i veckan att spela på. Men är det något band som är bra rustat för att överkomma svåra förutsättningar är det Kvelertak. De har turnerat intensivt de senaste åren och besitter en urkraft som tycks outsinlig. Plus så klart två skivor med rejält med bra låtar.

Det sex man starka bandet intar scenen (sångaren Erlend Hjelvik i ugglemask) och det svepande riffet drar igång ”Åpenbaring”. Sedan finns det absolut ingen hejd. Kvelertak drar iväg med sitt patenterade ursinniga tempo, där de pressar in så många beståndsdelar att många band förmodligen skulle bli matta bara av tanken. Materialet går från klassisk hardcore till tungt metalriffande via melodier som vilken popmakare som helst skulle ge en och annan kroppsdel för.

Energinivån ligger på en imponerande hög nivå och smittar snabbt av sig på publiken, vilket resulterar i moshpit redan under första låten och stagedive under den fjärde. Konserten har en viss transportsträcka under mittenpartiet, men Kvelertak reparerar med att köra över publiken igen med ”Fossegrim”. Avslutningen blir sen en defilering in mot natten, där bandet plockar fram sina största låtar, inte minst ”Mjød”.

Så, söndag till trots – Kvelertak gav verkligen Norrköping en omgång värd att minnas.

/ Andreas Homanen

 

20140126_200423

20140126_210036 20140126_221058

En reaktion på ”Hög energinivå med Kvelertak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s