Supersuckers ger för få höjdpunkter

Supersuckers

2014-03-04

Linköping, Konsert & Kongress, Backstage

Betyg: 3/5

Publicerad i Corren 2014-03-06

 

Supersuckers legendarstatus är förmodligen större än vad många tror. De gjorde sig ett namn som ett av de coolaste banden inom den punkanstrukna, klassiska hårdrock som hade en storhetsperiod under 90- och 00-talen. Efter ett par års småstrul och uppehåll, där frontmannen Eddie Spaghetti spelat solo är nu bandet tillbaka.

Supersuckers är i många avseenden synonymt med fest – alkohol och andra rusmedel är frekvent förekommande teman i texterna – och det är inte helt enkelt att framkalla en rättvisande stämning en tisdagskväll i Linköping. Bandet har alltså en något besvärlig uppgift framför sig. Det blir inte lättare av att bandet tycks synnerligen uttråkade till en början. Möjligen märker de det själva, och tjugo minuter in i spelningen säger Eddie att det är dags att börja spela. Och bandet höjer sig ett snäpp, och kostar på sig ett par leenden. De visar emellanåt upp ett imponerande driv, och riktigt bra blir det bland annat i ”Bad, Bad, Bad” och ”Rock-n-Roll Records”.

Men höjdpunkterna är för ensamma. Supersuckers är helt klart ett kompetent band, men de blir faktiskt något långtråkiga. Särskilt tydligt blir det i materialet från den färska skivan ”Get the Hell”, som är riktigt ospännande. Spelningen lyfter i och för sig rejält med det avslutande sjoket där publiken bland annat får rejäla rock ’n’ roll-covers på Thin Lizzys ”Cowboy” och Dead Boys ”What Love Is”, samt deras egna ”I Want the Drugs” och ”Pretty Fucked Up”. Men det är inte tillräckligt – Supersuckers klarar helt enkelt inte av att göra fest av den här tisdagskvällen.

Västra Östergötlands stoltheter Close Quarters har samlat på sig ett antal respektabla förbandsspelningar, och sin vana trogen gjorde de en riktigt stabil insats även den här kvällen. Bandet känns helt klart redo för större uppgifter.

/ Andreas Homanen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s