Märvel – Hadal Zone Express

Märvel – ‘Hadal Zone Express’

Killer Cobra Records

 

Skulle du någon gång stöta på någon som hävdar att piano inte har i rock att göra, finns det ett enkelt sätt att avfärda personen – sätt på The Stooges ”Raw Power” från 1973. Sällan har ett instrument skapat sig ett mer självklart hörn av musikhistorien. Detta genom en stenhård ettrighet. Mer sentida exempel  är The Hellacopters ”By the Grace of God” och Kvelertaks självbetitlade avslutning av ”Meir”.

Nu inleder det ettriga pianot introlåten ”Baptism” på Märvels kommande släpp ”Hadal Zone Express”. Märvel benämndes oftast Linköpings hemligaste band under sin tidiga karriär. Hemlighetsmässigt har de fått se sig omsprungna på senare år, men sin position som det främsta vi

(och Sverige)

har inom den melodiösa punkrocken har de behållt. Och ”Hadal Zone Express” gör inget för att ändra på det. Från nämnda ”Baptism” och in i det mål som är ”Forgettable” är det sprängfyllt av hårt slående, rak och okomplicerad rock. ”Black Money” (där det ettriga pianot åter letat sig in) är paradexemplet.

Märvel visar också flertalet gånger att det ryms mer än bara det. Andraspåret ”Dead Rock ’n’ Roller” andas faktiskt den i sammanhanget något udda, men fantastiska, känslan av storslaget vemod. Flertalet spår svänger också så mycket att det är ytterst få rockband som skulle mäkta med något liknande.

I avdelningen kortadelaravlåtarsomensammagörenskivavärdattälska har Märvel med bryggan i ”Long Overdue” fått fram något värdiga mästarna – Mars Volta. Inte för att det finns särskilt många beröringspunkter banden emellan, men ändå.

Missa inte Märvel när de ger sig ut på vägarna i april. Eller för den delen om du befinner dig i Stockholm när det är dags för releasefest 27:e mars. ”Hadal Zone Express” släpps dagen därpå.

/ Andreas Homanen

En reaktion på ”Märvel – Hadal Zone Express

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s