Tredjegiv från Raubtier – Pansargryning

Raubtier – ‘Pansargryning’

För drygt ett år sedan gjorde Raubtier processen kort med allt och alla. Efter ett 2012 när de i ärlighetens namn känts lite trötte, åkte de ut som förband åt Sabaton under årets sista veckor och var fullständigt, hänsynslöst fantastiska på scen. 2013 var ett lugnare år, där Hulkoff bland annat ägnade sig åt redneck-projektet Bourbon Boys. Sammantaget har det gjort mig riktigt sugen på nytt Raubtier-material, och nu är tredje skivan ”Pansargryning” här.

Själv hade jag förhoppningar att de skulle fortsätta på det vemodsdrypande spår de slog in på med ”Polarvargen” och fulländade med ”Allt förlorat”. Men de har snarare hållit sig till det som är det klassiska Raubtier – hårda verser, hårdare riff och stenhårda refränger. Vilket kräver att du har extremt starka låtar som fundament. ”Pansargryning” är inte direkt översållad av sådana tyvärr, så skivan är något tunglyssnad. Spår som ”Leviatan” och förstasingeln ”Qaqortoq” är dock välkomna käftsmällar till avbrott.

Sedan finns även den mäktiga ”Opus Magni”, där Snowy Shaw gästar på sång. Att få den gästen på skiva var nästan mer än jag kunde be om efter tidigare nämnda turné där Snowy gjorde ett strålande inhopp på ”Världsherravälde”.

Och live torde det inte finnas några tvivel om att Raubtier fortfarande är en riktig attraktion. Det finns bra med möjligheter att se dem också framöver – 12 mars gästar de Dynamo i Norrköping och 29 mars avslutas vinterturnén i Linköping på L’Orient.

/ Andreas Homanen

En reaktion på ”Tredjegiv från Raubtier – Pansargryning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s