Full fart från första stund

Hardcore Superstar, Sideburn, Close Quarters

2014-01-31

Motala, Kulturakademin

Betyg: 4/5

Publicerad i Corren 2014-02-03

Under 00-talet upplevde Sverige en sleazerock-våg som skulle ha kunnat få Sverige att likna ett avlägset syskonbarnbarn till 80-talets Sunset Strip i Los Angeles. När vi nu skriver 2014 står Hardcore Superstar kvar som i stort sett det enda som minner om storhetstiden – och nu står som de som huvudnamn när det bjuds in till Motala Krogfestival.

Festivalen består i att krogar och uteställen gått samman och bjuder på ett imponerande liveprogram under två dagar. Det är allt från reggae med Kalle Bah och trubadurkväll, till denna hårdrockssammankomst på Kulturakademin. För en besökare som utnyttjar åtminstone två av valen är det bra valuta för pengarna.

Hardcore Superstar går på scen vid halv elva-tiden till ”Moonshine”. Och det är full fart från första stund. Jocke Berg är i stort sett fulländad som frontman – förutom att rösten är i bra form, far han runt oförtröttligt över hela scenen och eggar på publiken och sina bandmedlemmar. Bandet har rutin så det räcker och blir över, och deras material är så starkt, att det känns som att det är precis så här som hårdrock ska vara när det är som allra bäst.

Kulturakademin är den största scenen under festivalen, och det krävs en hel del folk för att det inte ska kännas ödsligt. Under förbanden Close Quarters och Sideburns spelningar så är det gränsfall till detta. Det är synd då båda banden är synnerligen kompetenta och gör bra ifrån sig.

Till Hardcore Superstar har betydligt fler hittat hit, och stora delar av konserten fungerar samspelet mellan band och publik perfekt och vi får uppleva en ömsesidig eufori. Sedan håller den tyvärr inte riktigt hela vägen in i det mål som är ”Last Call for Alcohol” och ”We Don’t Celebrate Sundays”. Men det beror förmodligen mer på att klockan börjar dra sig mot midnatt, än eventuella brister hos bandet.

Motala krogfestival får gärna bli en tradition, men till nästa år skulle det inte skada med snäppet mer marknadsföring – ett så här bra arrangemang ska märkas i hela länet.

/ Andreas Homanen

 

Låtlista

1. This Worm’s For Ennio

2. Moonshine

3. One More Minute

4. Kick on the Upperclass

5. My Good Reputation

6. Into Debauchery

7.  Guestlist

8. Long Time No See

9. Dreamin’ in a Casket

10. Wild Boys

11. Someone Special

12. Above the Law

Extranummer

13. Run to your Mama

14. Last Call for Alcohol

15. We Don’t Celebrate Sundays

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s