Det räcker att vara rolig

Danny Bhoy

2013-02-02

Linköping, Konsert & Kongress, Backstage

Betyg: 3/5

Publicerad i Corren 2013-02-04

Svensk stand up-publik har på senare år blivit bortskämd med roliga föreställningar som samtidigt varit tänkvärda. I och med detta har kraven höjts något när utländska standup-gäster kommer hit.

Skotten Danny Bhoy är ute på en kort Sverigeturné, och på lördagskvällen var det dags för Linköping och Backstage. Lokalen var full i god tid innan för-akten Messiah Hallberg gick upp på scen. Han har sin nisch i sin överlägsna Stockholmsstil, som dock känns lite återhållen ikväll. Som bäst är han under sina oförutsägbara, snabba utflykter som tar med på publiken med i en historia som kastas fram och tillbaka, och landar i ett ingenting. Men roligt ändock. Och Messiah får nog snart ta och flyttas upp från sfären strax under den svenska standup-eliten.

Danny Bhoy har gjort smärre succé runtom i världen, och det märks att det är en förväntansfull publik som tar emot honom med jubel. Inledningen blir till synes improviserad, där Danny Bhoy använder sig av infall från publiken, och vrider till dem. Det blir mycket dialog, och delaktighet från publiken.

Ett av Danny Bhoys kännetecken är de långa historierna, och vi bjöds på en hel del sådana under kvällen. Han är väldigt duktig på att väva in dem i interaktionen med publiken, vilket ytterligare förstärker känslan av spontanitet.

Det blir många skämt kring olika länder och deras kulturer, bland annat förhållningssätt till alkohol, vilket alltid är tacksamt en lördagskväll. Ett annat tema som Danny Bhoy kommer tillbaka flera gånger är de mindre lyckade sakerna med Skottland, inte minst frukosten.

Kvällen avslutas med ett musikaliskt extranummer där Danny Bhoy är i sitt esse, och finalen blir väldigt rolig, med en publik som jublar än mer än under inledningen. Han visar klart och tydligt att det räcker att vara rolig under en standup-föreställning.

/ Andreas Homanen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s