Trevlig kväll med Bo Kaspers

Bo Kaspers Orkester

2012-11-30

Linköping, Konsert & Kongress, Crusellhallen

Betyg: 4/5

Publicerad i Corren 2012-12-01

 

Bo Kaspers Orkester är bandet som tagit begreppet musik för vuxna till en helt egen dimension. Och det är en vuxen publik i den välfyllda Crusellhallen på fredagskvällen. Frågan är om det går att ens hitta en mer homogen publik till något band i den här storleksklassen.

Redan entrén möts av applådåskor, och under inledande ”Vilket år” märks det snabbt att det här är ett band som verkligen har hängivna fans. Första delen av konserten går i ett relativt högt tempo, och sångaren Bo Sundström visar upp en lekfull sida, inte minst när han virrar sig in i ett Loreen-parti under ”Innan allt försvinner”.

Tempot sänks sedan med ”Svårt att säga nej”, innan bandet går in i en sektion fokuserad på nya skivan ”Du borde tycka om mig”. Det innebär att det blir lite spretigt när de går från elektronisk rock med Kent-stuk i ”Utan dig”, till den folkmusikminnande ”Snart kommer natten.” För publiken spelar det dock mindre roll om de nya låtarna är mindre bekanta än mycket av det äldre materialet – applåderna och jublet är minst lika stort efter varje låt, och det är tydligt att bandet njuter av uppskattningen.

Bandet har byggt upp mycket av populariteten genom ett omfattande turnerande under sina två decennier som band – och det märks genomgående att de verkligen är samspelta. Det går att anmärka att det blir lite sömnigt emellanåt, men det ligger ändå i musikens natur. Och det uppvägs av Bo Sundströms uppsluppna mellansnack, och bandets allmänt sympatiska intryck.

Det är en trevlig kväll, helt enkelt. Och andra hälften av spelningen lyfts av den radda hits bandet presenterar, från och med ”Undantag” och hela vägen till de sista applåderna. Särskilt ”Vacker ikväll” står ut, trots marschinslaget.

/ Andreas Homanen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s