Ebbots inhopp fick kvällen att lyfta

La Fleur Fatale

2011-05-26

Linköping, Filmstaden

Betyg: 4/5

Publicerad i Corren 2011-05-27

La Fleur Fatale introduceras med orden att de inte är stora här, men desto större utomlands. Förmodligen stämmer det väldigt bra, och därför passar det sig ypperligt att kvällen inleds med visningen av dokumentären ”Share the Love.”
Denna tjugominutersfilm, som spelades in under La Fleur Fatales New York-tripp i februari, funkar fint som introduktion till detta Linköpings kanske största, mest anonyma band. Det är en klassisk musikdokumentär om ett band på turné, om än i miniformat.
Huvudnumret denna kväll är dock den halvakustiska spelningen med La Fleur Fatale som följer. Bandet spelar ett blandat urval av nummer från sin karriär. Det akustiska upplägget kan få lite mys-varning över sig ibland, men i kväll är både band och musik så bra att det aldrig är något problem. Andranumret ”Mellow my Mind” är en riktig pärla. Melodierna framträder tydligare än på skiva, och det är bland det bättre som kommit ur Linköpings mylla de senaste tio åren. I ”Wanna Be Adored” och ”Swift Flash of Mind” är andra höjdpunkter.
Sedan finns det ett inslag som hade kunnat få vilket band som helst att lyfta till enorma höjder. Ebbot Lundberg. Soundtrack of our Lives-sångaren äntrar scenen efter trekvart och inleder med Paul Simons ”I am a Rock.” När de sedan går vidare med Neil Youngs ”The Needle and the Damage Done” och Ebbots egna ”Black star” lyfter kvällen från väldigt bra till fantastisk.
Filmstaden är förmodligen den allra bästa platsen att hålla den här tillställningen på, inte minst med tanke på filmvisningen. Att sitta i en biosalong passar bra till den akustiska inramningen. Det är dessutom fyllt till sista plats och publiken har det riktigt trevligt, och? mysigt. Men sammantaget måste det vara en av de största musikaliska upplevelserna som bjuds Linköping 2011.

/ Andreas Andersson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s