Publiken älskar sin Fralla

Fredrik ”Frallan” Jonsson

2009-04-26

Linköping, Sagateatern

Betyg: 3/5

Publicerad i Corren 2009-04-27

Finns det utrymme för ett bidrag från Kisa till den redan något överbefolkade svenska gubbrockscenen? Ja, frågar du dem som fanns på plats i den fullsatta Sagateatern under söndagskvällen är svaret säkerligen ja. Gensvaret var strålande, ända från golvstampandet fem minuter innan konsertens inledning, tills det att sista extranumret var klart.

Fredrik ”Frallan” Jonsson är här för att presentera sitt nya album ”Halvvägs ifrån”, som släpps 29 april. Material ifrån denna blandas med äldre låtar under spelningen, något som knappt märks då Fredrik har en tydlig prägel allt som spelas i kväll.

Upplägget är ambitiöst med sju musiker på scen, och ett anslag som snarare för tankarna till en stor utomhuskonsert på sommaren än en gammal biosalong i slutet av april. Fredrik står sig på det hela bra i konkurrensen på gubbrockscenen, och han har många av de delar på plats som så ofta utmärker musik på denna – texter om kärlek och frånvaron av sådan, texter om längtan, resande och ibland lite alkohol. Sen blev det nästan lite väl tydligt då det kommer ett saxofonsolo redan i första låten.

Det hade förmodligen varit betydligt enklare för Fredrik ”Frallan” Jonsson att komma ensam med sin gitarr och köra den nya skivan, men det här var betydligt roligare än så. Bandet lämnar dock scenen under ett par nummer och Fredrik tar chansen att glänsa själv, vilket han gör mycket bra.

Andreas Andersson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s