Hårda Raubtier mjuknade

Raubtier

2011-10-14

Linköping, Konsert & Kongress, Backstage

Publicerad i Corren 2011-10-17

 

Metal, Norrland, alkohol och vemod. De fyra beståndsdelarna har Raubtier dragit till sin spets under sin karriär. Och fredagskvällens drabbning på den nya Backstage-scenen på Konsert & Kongress är inget undantag. Från inledande ”Det finns bara krig” till genombrottssingeln ”Kamphund” som avslutar det hela.

Det känns som att Raubtier kanske vill framstå som lite hårdare än de är. Under konsertens första del har de en barsk uppsyn, och ett mycket sparsmakat mellansnack. Men allteftersom de inser hur mycket publiken älskar bandet, och det gensvar de ger på allt, desto gladare och mer uppsluppna blir de. Till slut verkar de ha riktigt roligt på scen. Och då publiken varit glad sen sekund ett, växer det fram en känsla av samhörighet.

På skiva är det lätt att invända att Raubtier är en fantasilös Rammstein-klon, men live växer de, och vemodsinslaget blir tydligare. Spår som ”Världsherravälde” och ”Lebensgefahr” är de tydligaste exemplen på detta. Det är glädjande att bandet visar på viss vilja till utveckling. Det är dock den skoningslösa metallen som fortfarande står i fokus. ”Achtung Panzer” är krossande tung, och tidigare nämnda ”Kamphund” är en rejäl attack ut i den kalla oktobernatten.

/ Andreas Andersson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s