Alonzo Fas 3 igen

image

Alonzo Fas 3

2013-12-01

Linköping, L’Orient

 

Jag har sett 68 band spela live i år. Bara räknat där jag sett huvuddelen av spelningen. Michael Alonzo hör inte till de yngre av de som framträtt. Men frågan är om någon kan tävla med honom när det kommer till energi. Jäklar!

Alonzo Fas 3 gjorde sin andra spelning på L’Orient för året, och som i januari så var det förmodligen fullsatt. Bandet körde igenom en dryg timme av blandat KSMB, Stockholms Negrer och Fas 3-material. Varenda låt möttes av jubel och allsång. Invändningen att det här bara skulle handla om nostalgi faller platt när en låt som ”Dansa som en fjäril” från Fas 3-skivan tidigare i år, får precis lika bra som en 25-årig punkdänga. Alonzo får mer än gärna fortsätta på samma bana 2014.

Låter du ”(Gotta get som action) Now!” tjuta i ljudsystemet medan du går upp på scen, gör du det inte helt lätt för dig. Denna Hellacopters-knock som för mig och många andra startade ett skitigare och roligare 90-tal kräver att du har något att komma med efter det. Förbandet Beast gjorde inte någon besviken. De körde fullständigt över allt och var en perfekt uppvärmning. Dessutom har de en riktigt imponerande sångerska i Maria Eriksson. Bäst var ”Save Me”.

Första förbandet, Köttsoppa, missade jag tyvärr.

/ Andreas Homanen
image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s