”Frallan” har sin plats på scenen

Fredrik ”Frallan” Jonsson

2012-04-20

Linköping, Konsert & Kongress, Backstage

Betyg: 3/5

Publicerad i Corren 2012-04-21

Fredrik ”Frallan” Jonsson har återigen letat sig upp från Kisaskogarna och in till Linköping. Som brukligt är har han med sig sin samling av meriterade rockrävar till musiker, och även om det är Frallan som står i centrum får bandet ända bra med utrymme.

De har tagit sig ut från Sagateatern, där de senaste Linköpingspelningarna hållits, och in på Backstage. Det, tillsammans med att det är en lätt alkoholpåverkad fredagskväll, gör att stämningen är mer uppsluppen och energifylld än tidigare.

Frallan och bandet gör som brukligt en stabil insats, med bredast tänkbara klassisk rock i Lundell/Springsteen-skolan. Texttemat sveper över kärlek, landsbygd, förlorad kärlek, död, återvunnen kärlek, vänskap och lite alkohol. Det är svårt att ta ut något som står ut låtmässigt. Balladen ”Hon är i dina armar” och hyllningen till bortgångne vännen i ”Mellan himmel och jord”, är dock två finstämda stunder som förtjänar extra uppmärksamhet. Där har Frallan mer att säga än genomsnittet.

Även om det musikaliskt inte är helt spännande, är det dock tydligt att Frallan verkligen har sin trogna fanskara, som dessutom dyker upp mangrant. Och de visar med all tydlighet att Frallan har sin plats. Och för många, som det medelålders paret som ensamt dansade sig igenom större delen av konserten i det halvcirkelformade utrymmet mellan band och publik, var det förmodligen en av årets största höjdpunkter.

/ Andreas Andersson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s