Dead Soul & Night – releasefest

20131121_210929

Dead Soul & Night

2013-11-21

Linköping, Konsert & Kongress, Backstage

Om fyra dagar är det dags för resten av Sverige (och Norden) att få ta del av det bästa Linköping har presterat på mycket länge. Torsdagskvällens huvudpersoner Dead Soul och Night åker då ut på turné ihop med Ghost. Dessutom är det releasefest då båda banden nyligen släppt sina debutskivor; Dead Soul med ”In the Night” och Night med sin självbetitlade.

Dead Soul är först ut, och de är som alltid en mäktig uppenbarelse. Det faktum att de är hela sju man på scen gör säkerligen sitt till. De kör igenom nio av elva låtar på ”In the darkness”. Främst är den tunga ”God where are you now” och suggestiva ”Asylum”.

Kvällen är föredömligt arrangerad och upplägget med två scener minimerar dötiden. Night går därför snart upp på scenen efter att ”They will pay” tonat ut. Bandet kan knappast beskyllas för att variera sig särskilt mycket, utan de håller sin stil stenhårt. De verkar dock ha så genuint kul på scen att det inte spelar någon roll (inte ens att nämnda stil håller sig till den något smala tidsperioden 1980-1981) – det är omöjligt att se Night utan att spricka upp i ett stort leende själv. Första singeln från skivan, ”Gunpowder Treason”, är klart bäst ikväll. Den har så mycket energi att hälften hade räckt.

Så, det här lovar gott inför höstens avslutning. Vi ses på Flygeln i Norrköping om några veckor!

/ Andreas Homanen

 

20131121_220632

En reaktion på ”Dead Soul & Night – releasefest

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s