Publiken lät sig besegras av Invasionen

Invasionen

2011-11-11

LInköping, Nationernas Hus

Betyg: 3/5

Publicerad i Corren 2011-11-24

 

90-talets vegan-profet Dennis Lyxzén, gör det inte lätt för sig. Med sitt band Invasionen har han hunnit få en två skivor lång karriär, och från den första kom åtminstone ett par låtar som blev mindre hits. Under lördagsnattens spelning på Nationernas hus, spelar bandet uteslutande material från det nya släppet ”Saker som jag sagt till natten”.  Så, det bjuds verkligen inte på något publikfrieri.

Den nya skivan har beskyllts för att vara alltför utslätad och klen. Och sett till vad Dennis Lyxzén sysslade med för 15 år sedan är den definitivt det. Men det är å andra sidan svårt att hitta musik någonstans som inte är det, så det vore fel att se just det som ett problem.

De nya låtarna fungerar fint live, ”Arvegods” och ”Himlen här uppe” i synnerhet. Men det går ändå inte helt att undkomma att det är lite tunt och händelsefattigt emellanåt. Bandet repar sig något med de avslutande och mer fartfyllda numren ”Demonerna” och ”120 dB”, då de blir riktigt roliga att se.

Publikmässigt var det dock mer lyckat, även om studenter klockan 12 en lördagsnatt inte direkt är kända för att vara en särskilt svårflörtad och krävande publik. Det dansades för fullt bland de rutiga skjortorna, och alla verkade mer än nöjda med Invasionens prestation.

/ Andreas Andersson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s