Lyckad Frallan på Sagateatern

Fredrik ”Frallan” Jonsson

2011-11-23

Linköping, Sagateatern

Betyg: 3/5

Publicerad i Corren 2011-11-24

 

Onsdagskvällen är premiären på det två spelningar långa svep genom Östergötland, som Fredrik Frallan Jonsson förmodligen med rätta kallar världens kortaste turné. Sagateatern står värd, vilket gör det till fjärde gången som Frallan med band står på den här scenen. Även om publiken är något mindre den här gången, är det ändå en försvarlig mängd som tagit sig hit för att beskåda Kisas store son.

Frallan har med sig ett namnkunnigt band bestående av Surjo Benigh, Jens Back, Magnus Norpan Eriksson och Richard Krantz. Det är ingen tvekan om att det är ett bra band, och de gör ett helt klanderfritt jobb under kvällen. Ska man hitta något att invända är det möjligen att de verkar gilla de instrumentala partierna lite för mycket.

Frallan bjuder på ett upplägg med en bra blandning mellan gammalt och nytt material. Bland de sistnämnda står ”Hårda nätters dagar” ut. Visserligen dryper den av det traditionella, på gränsen till konservativa, breda rockanslaget, men det går inte att komma ifrån att det är riktigt bra. Andra höjdpunkter är balladen ”Eviga regn” och den finstämda ”Underbara du”, som emellanåt minner om Sophie Zelmani.

Konserten tappar lite väl mycket i tempo mot mitten, men bandet reparerar det mot slutet, och får riktigt bra respons från publiken. Överlag är det en familjär stämning mellan band och publik, och en lyckad kväll på det hela. Frallan och hans musik både passar, och är värd en stor sommarpublik.

/ Andreas Andersson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s