Dansk urladdning i familjär stämning

Hatespehere

2011-12-03

Linköping, Konsert & Kongress, Backstage

Betyg: 3/5

Publicerad i Corren 2011-12-05

 

Det tas ofta som en given sanning att Danmark inte har mycket att erbjuda världen när det kommer till musik ur den hårdare skolan. Hatesphere har gjort allt för att motbevisa detta under mer än tio år som band. Att det varit turbulenta år med medlemsbyten och annat, är en annan sak. De är nu ute på turné med sin nya skiva ”The Great Bludgeoning”.

Linköpings egna At my trial öppnade kvällen inför en krets av vad som förmodligen kan beskrivas som de närmast sörjande. De gör det helt ok, men inte mycket mer.

När Hatesphere går upp på scen till ”You’re the enemy”, visar det sig att den där At my trial-kretsen i stort sett var densamma som Hatespeheres hela publik. Det är lite sorgligt att se att det inte är fler som hittat hit. Danskarna är dock så pass professionella och energifyllda att de spelar som om publiken varit tiofalt större. Relativt nye sångaren Esben Hansen ger ett lätt labilt intryck där han pendlar mellan barnprogramledare och smått psykotisk. Detta till trots blir det en familjär stämning mellan band och publik, och alla verkar trivas bra.

Energin uppväger dock inte brist på variation hur länge som helst, och mittenpartiet blir klart segt. Hatesphere repar sig dock, och avslutningen med ”Deathtrip” och ”Sickness within” är en rejäl urladdning och riktigt, riktigt bra. Tills våren är det bara att hoppas på att fler hittar till Backstage

/ Andreas Andersson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s