Movits! gör ett bra jobb under förutsättningarna

image

Movits!

2013-11-03

Linköping, Konsert & Kongress, Movits!

 

Hur framför man en sommarhit fullständigt präglad av en smått galen skåning i refrängen, om du är fullständigt i avsaknad av sagd skåning? Det är måhända inte det vanligaste av problem. Men Movits! har det. Deras ”Limousin” hade inte varit hälften så effektiv om det inte varit för Maskinens gästspel i allmänhet, och Frejs i synnerhet.

Innan det är dags för dem att tackla det problemet har de en annan något annorlunda uppgift framför sig. De är nämligen det musikaliska inslaget på Innovationsdagen – inledningen av Linköpings Vecka 45. Till detta kommer att det är söndag och starttiden 15:00. Och att Garden är långt ifrån fullt.

Men Movits! har genom flitigt turnerande under de senaste åren verkligen formats till en proffsig liveakt. Om de inte ger allt på scen, så är de inget som märks. Det är fullt ös från första till sista låt. Och med årets skiva ”Huvudet bland molnen” har de skapat tillräckligt många starka låtar för att hålla uppe intresset under hela timmen som spelningen pågår. Tyvärr slarvas ”Motströms” bort, men kompenseras av ”Skjut mig i huvudet”.

”Na Na Nah!” lider så klart av bristen på en annan skåning (Timbuktu), men den fungerar fortfarande. ”Limousin” är det dock värre med. I och med att refrängen inleder låten så havererar den direkt. Frej gjorde helt enkelt ett för starkt avtryck för att det ska vara någon mening med att framföra den utan honom.

Movits! ska ha all heder för att ha gjort en bra spelning. Sedan går det inte att trolla med förutsättningarna. Ni som var en del av den euforiska stämningen när Movits! spelade på Knäppingsborg i Norrköping i somras hade knappt känt igen er.

/ Andreas Homanen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s