Julkonsert: Vinner alla dagar i veckan

The Refreshements med Nisse Hellberg och Sven Zetterberg

2010-12-05

Linköping, Konsert & Kongress, Crusellhallen

Publicerad i Corren 2010-12-06

 

För publikens skull var nog det här med jul mest en täckmantel för att få se The Refreshments. Bandet äntrar scenen till dånande applåder, och det är tidigt tydligt att bandet har riktigt hängivna fans som älskar allt vad bandet gör. Så även en julshow i en fullsatt Crusellhall.

Julstämning saknas dock inte – scenen är draperat i rött och det är idel låtar med jultema. Vid ena scenkanten tronar dessutom en snögubbe i jätteformat, likt en julens svar på Iron Maidens Eddie. ”Rock ‘N’ Roll X-Mas” är till bredden fylld av svängig rock och blues, och det är befriande skönt att slippa de mest smetiga och sentimentala inslagen som ofta följer julmusik, och annars kan göra sådana här tillställningar lätt outhärdliga.

Det märks tydligt att The Refreshments inte precis är några nykomlingar på det de gör. Duktigheten kan dock göra att konserten blir lite enahanda. Att plocka in gästartister med jämna mellanrum är då ett synnerligen lyckat grepp.

Efter fyra låtar kommer Sven Zetterberg in på scen och höjer bluesfaktorn ytterligare.

Men det är Nisse Hellberg som är den stora behållningen. Hans delar är de som är minst juliga, men de passar mycket bra in i helheten.

Som julshow är ”Rock ‘N’ Roll X-Mas” småtrevlig, men som en The Refreshments-show är det riktigt bra. Och får jag välja mellan det här och vilken finstämd konsert med körer och liknande som helst, vinner The Refreshments alla dagar i veckan.

Andreas Andersson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s