Dead Soul på Bengans

20131026_140114

Dead Soul

2013-10-26

Linköping, Bengans

 

20 april i år spelade Dead Soul som en trio på Bengans. 26 oktober gör de det som en septett. Förutom den lavinartade ökningen av musiker har det hänt en del annat däremellan – Dead Soul har lyckats bli ett av de mer omtalade och hypade banden i hela musiksverige. Och nu i veckan kom debutskivan ”In the Darkness”, som är en orgie i industriell dystopi sammanhållen av värmen i bluesveteranen Anders ”Slidin’ Slim” Landelius röst. Så, det här skulle kunna ses som en releasefest i miniatyr.

 

Skivbutiksspelningar är alltid svårbedömda – ljud, ljus, utrymme är inte alltid direkt optimala – men Dead Soul gör ett bra jobb under förutsättningarna. Bandet låter betydligt mer organiskt och varmt live än på skiva. Mörkret är dock intakt. De bjuder på fyra låtar där den mäktiga ”God where are you now” är den allra främsta.

 

Förutom att Bengans är välfyllt av bandet, så har mycket publik hittat dit också. Och förhoppningsvis är det bara början på Dead Souls storhet. Den 25:e november inleder de nämligen turnén ihop med ett band som faktiskt är än mer hypat än dem själva – Ghost. Det finns dock en chans till att se dem i stan innan dess. 21 november hålls den officiella releasefesten för ”In the darkness” ihop med Linköpingskollegorna Night (ett band som ligger långt ifrån Dead Soul i många avseenden, men inte är mindre intressanta för det). Sedan får vi nog släppa iväg Dead Soul till resten av världen.

Låtlista:

1.      Hounds of hell

2.      Do your job

3.      Kill the past

4.      God where are you now

 

/ Andreas Homanen

20131026_140121

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s